Hans Majestet Kongens Gardes musikk og drilltropp

Alt klart til Steinkjers største folkefest!

Det starter med gardemusikk og sylskarp presisjon, og avsluttes med allsang og  trampeklapp. Steinkjers største folkefest skuffer ikke. 

Steinkjermartnan satser tungt på de kulturelle arrangementene i år, og sparker i gang det hele med en drilloppvisning fra HMK Garde. De aller fleste av oss har kun sett drilltroppens oppvisning  under TV- sendingene fra hovedstaden på 17. mai, men nå skal altså kongens menn gjeste Steinkjers torg. Snakk om grand opening!

Charlotte Audestad
Charlotte Audestad skaper alltid god stemning

Senere samme dag blir det topp stemning i teltet når den munnrappe hitraværingen Charlotte Audestad entrer scenen. Hun er kjent for sine gode og ærlige tekster og sin fandenivoldske humor.

På fredag er det på tide å trekke på seg de kuleste bootsene og finne frem den hullete buksa som ligger bakerst i skapet, for da skal byens største rockestjerner gjenforenes. Guttene i Jump har kanskje ikke like stort forbruk av hårspray lenger, men spillegleden – den er like stor! Du kan like gjerne booke mandagens kiropraktortime med en gang,  for når band som Whiplash, Steenkier og Opera Buffa står på scenen vil det gå hardt for seg.

Føler du for mer trøkk, så vil lørdagens torgfest sørge for det. Det starter med rå og ærlig bluesrock fra trioen Tin Pan Alley, før landets største popkonge Morten Abel entrer scenen og viser publikum hvorfor han har vunnet Spellemannsprisen fem ganger, og har ansiktet sitt på et frimerke. The one and only Abel har herjet hitlistene her til lands de siste tredve årene med Mods, The September When og Peltz og senere som soloartist.

Morten Abel
Popkongen Morten Abel

Når popkongen takker av, og publikum er varme i trøya vil Daniel Aalberg Band løfte stemningen ennå noen hakk. Daniel Aalberg er ingen ukjent mann på martnasscenen, og kjører i kjent stil på med det beste fra 70,  80 og 90 – tallet. Det blir allsang, det blir trampeklapp og det er ikke fritt for at det kan rapporteres om en ørlite jordskjelv i Sørlia som følge av dette. En ting er iallefall sikkert, det kan være lurt å skaffe billetter i tide!

Her kjøper du billettene!