Barnas martna

Martna er «arti ått ungan», det er sikkert og visst. Med boder fylt med krimskrams, sukkerspinn og tivoli. I år har martnaskomiteen slått på stortromma og hele Holmen fylles med aktiviteter for de aller minste. 

Kjerrakailln og sandendene på Holmen får under martnan besøk av mange små på jakt etter nye opplevelser. Kanskje har minstemann en sirkusartist i magen?

Julie Grønnesby Heir har de siste 15 årene vært en aktiv utøver av sirkuskunsten, og har gjennom sitt underholdningsbyrå Circus Activities vært med på tv-innspillinger, festivaler, teateroppsetninger og i musikkvideoer. Hun er kjent for sine svevende akrobatiske show med «aerial silks» og hun mestrer både flammesluking, sjonglering og går helt uanstrengt rundt på flere meter høye stylter.

Julie er oppvokst på Steinkjer, og etter videregående tok Julie fatt på utdannelsen på sirkuslinja på Fjordane Folkehøgskole, som drives i samarbeid med Cirkus Agora.  – Her fikk vi prøve oss på det tradisjonelle sirkuslivet på et ekte «sagflis-sirkus». Vi bodde fem stykker i ei lita campingvogn, så vi fikk virkelig føle på hvordan tilværelsen er på et omreisende sirkus, forteller hun.

Det var etter en opptreden i UKM at Julie ble bitt av sirkusbasillen, og hun kom helt til

Julie sjonglerer
Lær å sjongler med Julie Grønnesby!

landsfinalen. – Det var kjempegøy og motiverende for meg å få så god respons på det jeg hadde øvd på på lenge.  Derfor synes jeg det er bra å kunne tilby undervisning til barn og unge. Under martnan arrangerer hun en pop up sirkusskole, og stiller med mange forkjellige typer utstyr som det er fritt fram å prøve. Julie har drevet undervisning i sirkuskunst i mange år, og man skal ikke se bort i fra at de som er godt voksne også kan lære noen nye triks.

På Holmen vil de minste martnasbesøkende også kunne besøke de søte, pelskledde hopperne i Innherred Kaninhoppeklubb og prøve kaninhopping. Det blir også muligheter for å ta en tur med den populære redningsskøyta Elias, som står klar med mannskap for å ta med både små og store på en liten sjøtur.

Her finner du mer informasjon om hva som skjer under Steinkjermartnan og Barnas Martna på Holmen.