Det beste fra to verdener

At folk har hytte på fjellet eller ved sjøen, feriebolig utenlands og leilighet på Steinkjer hører ikke lenger med til sjeldenhetene.

For at vi trøndere reiser stadig mer, er det ikke tvil om, mener Anders Borgsø, som er megler ved Boli Eiendomsmegling i Steinkjer.

– Verden kommer stadig nærmere. Både i alpinbakkene og i butikkene i Åre er det store sjanser for å støte på kjentfolk, og Trønderbanen og avgangshallen på Værnes er full av reiseglade trøndere.

Og nærheten til Værnes tror Borgsø er en av grunnene til at eiendomsmarkedet i Steinkjer ser litt annerledes ut nå enn for bare noen år siden.

– Mange bytter ut eneboligen med en leilighet i Steinkjer og og en feriebolig. Det er ikke uvanlig å tilbringe både uker og måneder i strekk på hytta eller i Spania. Stadig flere av de som kontakter oss sier at de ikke har behov for noe større enn en leilighet i byen nettopp fordi de tilbringer så mye tid på hytta eller i utlandet, forteller Borgsø.

Spontane langhelger
Samtidig som flere kjøper seg leilighet i varmere strøk, er det også stor etterspørsel etter hytter som ligger så nært hjemmet ditt at du nærmest kan bo der.

Hytte på Inderøy eller Sør-Beitstad og leilighet i byen gir deg det beste fra to verdener.

– Det er mange om beinet på hyttene som ligger i Sør-Beitstad, på Inderøy eller i Ogndal, sier Borgsø.

Det å ha ei hytte som ligger så nærme hjem at du kan bo der fra april til september uten at reiseveien til jobben blir stort lengre enn du hadde kjørt hjemmefra, eller å kunne bli en dag eller to ekstra hvis været er fint, er en boform stadig flere får øynene opp for. For mange blir det nesten vanskelig å definere hvor de egentlig bor; hjemme eller på hytta.
– Med en leilighet i byen og hytte ved sjøen eller på fjellet, får du det beste fra to verdener, smiler Borgsø.

Enklere liv med leilighet
– Kjøper du en leilighet, slipper du å be ungene om hjelp til å stikke innom og vanne plantene eller se til huset når du er på hytta eller i utlandet. Det gjør kanskje at det er enklere å være hjemmefra lengre perioder i strekk. Det er ikke alltid så lett å be ungene om å ta omveien om barndomshjemmet, men det er enklere å spørre naboene. De går jo forbi leiligheten din hver dag likevel, sier Borgsø.

Det å slippe og tenke på å komme hjem til en ustelt hage eller en oppkjørsel som må måkes, er også en bonus ved å flytte til leilighet.
Gjør det enkelt for deg selv! Du fortjener å bo et sted det er trygt og godt å bo.

Frister det å flytte inn i en helt ny leilighet, er Guldbergaunet III på den gamle Vegvesen-tomta verdt en titt. Her bygges det flotte leiligheter med blant annet vannbåren varme, egen parkeringsplass, bod i garasjen og heis opp til leiligheten. Alle leilighetene  slipper inn mye lys, og har flotte terrasser – så du kan beholde feriefølelsen også etter at du har kommet hjem.