Bil i messehagen

Bak kulissene på musikkteateret Eplene i Messehagen er det mange oppgaver som skal utføres for å komme trygt i havn. Holbergs Auto ønsket å bidra med det de kan best: Bil.

– Det er mange brikker som skal falle på plass og forventninger som skal innfris både hos profesjonelle og amatører. Å planlegge et musikkteater er nesten det samme som å legge et puslespill, sier teatersjef Kjell Haugan.

Eplene i Messehagen har gått for fulle hus i september. Musikkteateret om gruvesamfunnet i Malm har høstet gode kritikker og bak kulissene står det mange frivillige som alle bidrar til at også årets teater ble en suksess.

Viktig å bidra

– Vi synes det er viktig å støtte opp om slike lokale insentiver og bidra til at hjulene går rundt – bokstavelig talt, sier Tore Suul fra Holbergs Auto.

De har lånt ut bil til gruveteateret, for å lette transport av både utstyr og skuespillere.

– Det har blitt noen turer til Værnes både under prøvene, og i spilleperioden. Det er fint at vi alltid har bil tilgjengelig når det er behov for det, og at noen slipper å låne ut sin private bil til slike ærend, sier Haugan.

Støtter opp

Det er ikke bare i Malm de har fått Toyotaer til rådighet, Holbergs Auto har bistått med biler til flere lokale kulturarrangementer, blant annet Pe-Torsa, Kaffeslabberaset og Steinkjerfestivalen.

– Sett bort fra rene sponsoravtaler, så forsøker vi å bidra med for eksempel utlån av bil under idretts- og kulturarrangementer, sier Suul som mener det er en bevisst strategi og heller gi litt til mange, enn mye til én.

– Et slikt arrangement er et spleiselag mellom mange aktører, forklarer teatersjef Haugan og sier han setter pris på alle som bidrar, både med sin frivillige innsats og med sponsormidler.