Eksklusiv og kortreist biff

Ox Steak House er det nyeste tilskuddet blant Steinkjers restauranter. 2. mai åpnes dørene til en eksklusiv en biff- og burgerrestaurant med fokus på kortreist og lokal mat og drikke. 

Hos Ox Steak House får kundene en real biffopplevelse i en tradisjonell og uformell atmosfære. Det unike med Ox Steak House er at de står for hele næringslinjen selv. Fra produksjon av kjøtt, til nedskjæring og slakting før det blir servert på restaurantbordet.

Det er Magne Melland og Johannes Hatlegjerde fra Sprova som står bak nyetableringen i Steinkjer sentrum og skal vi tro interessen er dette et kjærkomment tilbud blant byens befolkning.

Rik historie

– Vi har hatt flere forespørsler hver dag om når vi åpner, forteller Hatlegjerde, som bor på gården Hjellan i Sprova der det eksklusive og kortreiste kjøttet kommer fra. Hjellan har en rik historie med drift av dyr og matproduksjon helt tilbake til 1602.

ox-of-norway-01

Hatlegjerde tok over gårdsbruket i 1980 og begynte med høylandsfe i 1997. I dag er det sønnen Gunnar som driver gården, men kjøttet fra dyrene har Hatlegjerde tatt med seg videre til den nye restauranten.

– Vi er stolte over å kunne tilby et produkt som vi har vært med på å forme fra bunnen av. I tillegg har vi et stort fokus på at lokal og kortreist mat så gå igjen i tilbehøret også. Her skal du få noe du ikke får andre steder, forteller en opprømt Hatlegjerde.

Åpner 2. mai

Det jobbes også med andre planer enn restauranten i sentrum av Steinkjer. Byggingen av et foredlingsanlegg er i gang. Dette skal settes opp vegg i vegg med dagligvarebutikken til Melland på Sprova. På sikt kan det være aktuelt å åpne et lite spisested i forbindelse med butikken også. Men først er det restauranten i Steinkjer sentrum som står for tur. Både Melland og Hatlegjerde gleder seg veldig til åpning.

– Vi håper å bli en sosial arena og fast møtested for steinkjerbygg som ønsker å kose seg med god mat og drikke.

Ox Steak House åpner 2. mai og ligger sentralt plassert i Steinkjer sentrum. Se hjemmesiden www.oxofnorway.no for mer informasjon.