Har foreldrene dine altfor stort hus?

Får du dårlig samvittighet når du tenker på at foreldrene dine blir boende i barndomshjemmet ditt for at de skal ha god plass når du besøker dem?

– Jeg blir stadig oftere kontaktet av utflytta steinkjerbygg som lurer på om jeg kan anbefale en leilighet til foreldrene deres, forteller Anders Borgsø, som er megler i Boli Eiendomsmegling på Steinkjer.

– Mange unner foreldrene sine å flytte ut fra eneboligen og inn i en mer lettstelt leilighet uten hage.

Det er fremdeles mange i 60- og 70-årene som bor i store eneboliger rundt omkring i Steinkjer. Eneboliger som må vaskes og males, takrenner som må renses, tak som må byttes, terrasser som må beises, gressplener som må klippes og løv som må rakes.

 Jeg forstår at det er ikke er så enkelt å sitte på en annen kant av landet og bekymre seg for om foreldrene har for mye arbeid med huset, sier Borgsø.

Samtidig skjønner jeg at det ikke er enkelt å skulle selge huset der ungene har vokst opp og som du har mange gode minner fra.

Lettstelt og lettvint
Mange av de litt eldre i dagens samfunn er en ressurssterk gruppe. De sitter på relativt store formuer, blant annet fordi boligene de eier har steget sånn i verdi; og mange av dem har gode pensjoner.

– Vi ser at mange av dem bruker pengene de har på bok til å kjøpe seg en leilighet som er mer tilpasset den livssituasjonen de er i, sier Borgsø.

I mange tilfeller betyr det en leilighet i et leilighetskompeks hvor det bor flere på samme alder og i samme livssituasjon. Ett av stedene du kan kjøpe leilighet, er Guldbergaunet III på den gamle Vegvesen-tomta. Her bygges det flotte leiligheter med blant annet vannbåren varme, egen parkeringsplass, bod i garasjen og heis opp til leiligheten. Alle leilighetene slipper inn mye lys, og har flotte terrasser på opptil 84 m2.

Rema 1000 Guldbergaunet ligger så og si på den andre siden av gårdsplassen, og har åpent fra tidlig morgen til sent på kveld. Her kan du også hente ut pakker.

Plass nok til storfamilien
Leilighetene på Guldbergaunet er store nok til at du kan ta imot besøk av både barn og barnebarn, venner og familie. Med både to og tre soverom er det plass nok til både korte overnattinger og feriebesøk.
– Mange av de jeg snakker med gir uttrykk for at det å beholde pikerommet eller gutterommet er mindre viktig enn det å vite at foreldrene bor i en leilighet som er tilpasset dem, forteller Borgsø.

Og utenfor leilighetene er det lekeplass – med mye moro for både store og små som kommer på besøk!

Sosialt og trivelig
Guldbergaunet III er siste byggetrinn i prosjektet. Det er allerede mange som har flyttet inn på Guldbergaunet, og det er et godt sosialt miljø.

– Det sosiale aspektet ved å flytte til leilighet er ofte nesten like viktig som det å slippe ansvaret med hus og hage, forteller Borgsø.

Ved å flytte fra en stor og kanskje uhensiktsmessig bolig til en mindre og mer praktisk leilighet, får du et nytt sosialt nettverk med på kjøpet.

Mange får en ny og større bekjentskapskrets i leilighetskompleksene. Det å bo på samme etasje eller i samme hus som andre som har tid til å ta en kopp kaffe eller gå en tur på dagtid, eller å hjelpe til når du skal ha byttet en lyspære eller få vasket et vindu, er en berikelse for mange, sier smiler Borgsø.

For å ha det bra, er det viktig å bo godt. Prøv det gode livet på Guldbergaunet!

Her finner du mer informasjon om Guldbergaunet III. 

Er du nysgjerrig på Guldbergaunet III? Velkommen til visning 29. juni kl fra 14. Nærbutikken Rema spanderer grillmat og meglere fra Boli Eiendom er til stede for å gi førstehånds informasjon om prosjektet.