Gründer med hjerte

Steinkjergutten Aleksander sa opp jobben og tømte sparekontoen for å gi datteren en bedre hverdag.

Aleksander Helmersberg er pappa til Milla med Downs Syndrom og gründer av den digitale lærings- og kommunikasjonsplattformen Milla Says. Nå kommer han til Steinkjerfestivalens Innovasjonsseminar for å fortelle om erfaringene han har gjort seg som gründer.

Da Milla kom til verden ble det en ny hverdag for Aleksander og familien. Kommunikasjonen mellom pappa og Milla fungerer godt, men det har vært en lang prosess for begge å lære hvordan de skal gjøre seg forstått for hverandre.

– På veg hjem fra sykehuset etter fødselen, fikk vi en brosjyre og beskjed om at dette måtte vi lære oss. Den var om tegn til tale, og svært vanskelige forklaringer. Vi tenkte med en gang at dette kommer til å bli tungt, forteller Helmersberg. Etter å ha kjent på kroppen behovet for bedre løsninger for å lære og formidle Milla sin kommunikasjon i form av tegnspråk, sa Aleksander opp jobben som markedssjef og satset sparepengene for å digitalisere tungvint og papirbasert læringsmetodikk.

–  Som gründer har jeg opplevd at man kommer langt med stort og brennende engasjement, men at man også lett havner mellom ulike stoler som sosial entreprenør når man skal balansere det kommersielle og samfunnsmessige aspektet av å bygge en business. forteller Aleksander. På Steinkjerfestivalen Innovasjonsseminar vil han dele mange av sine erfaringer.

Etter 12 måneder på markedet har Milla Says brukere i Norge, Sverige, Danmark og Island. Målet for Milla Says i første omgang er å etablere seg som et foretrukket produkt i det norske hjelpemiddelmarkedet. Møt Aleksander og hør hans spennede historie på Innovasjonsseminaret 23. juni. I tillegg kan du møte Kristoffer Lande fra Gobi, Maria Amelie og Stig Inge Bjørnebye. Seminaret er gratis og åpent for alle. Les mer om seminaret her: https://www.facebook.com/events/342568426160952/

Program:
10.00: Oppmøte, registrering og mingling i kantineområdet
10.30: Åpning ved stortingsrepresentant Elin Agdestein (H) og kulturelt innslag fra Steinkjerfestivalen
10.40: Stig Inge Bjørnebye, Rosenborg BK
11.10: “Innovative trønderske apper”. Samtale fra scenen med Kristoffer Lande, Gobi og Aleksander Helmersberg, Milla Says
11.40: Utfordringer og muligheter i det lokale næringsliv
12.10: Pause / Kulinariske overraskelser / Mingling
(I foajeen vil lokale mat- og drikkegründere presentere seg selv og servere kortreiste godbiter.)
13.00: Maria Amelie
13.30: Presentasjon ved Tidligfasefondet og Innovasjon Norge
13.45: Avslutning

Påmelding: https://ofag.hoopla.no/sales/innovasjonsseminar