Innsikt med utsikt

Er dette utsikten øynene dine skal hvile på i din neste konferanse? Alt ligger til rette når Øyna utvider og satser på kurs, konferanser og møter.

Bildetekst
Hvem ønsker ikke en kopp kaffe i nydelige omgivelser i pausen på sitt neste møte?

– Utsikten, sier Frode Sakshaug opprømt.

– Her kan man la blikket hvile over et enestående vakkert kulturlandskap. Det gjelder å utnytte potensialet.

Gårdbrukeren og gründeren viser stolt fram de nye lokalene på Øyna i strålende solskinn. Ti år etter at Øyna åpnet for sine første gjester, har de reist et nytt bygg, med panoramautsikt over blant annet Borgenfjorden og Trondheimsfjorden. Her har han og kona Kristine lagt til rette for møter og kurs for inntil 60 personer. Stedet i seg selv er unikt. Selve indrefileten langs den gyldne omvei. Omgivelsene gir sjelen en egen ro og harmoni. Det skjer ubevisst bare ved å være her. I det nye bygget er du i ett med naturen, selv om du er innendørs.

I 10 år har Kristine og Frode Sakshaug drevet det flotte anlegget på Inderøy.

Fra Øyna ser du du til 10 kommuner. Steinkjer, Verdal, Levanger, Frosta, Meråker, Stjørdal, Leksvik, Åre, Selbu og selvfølgelig Inderøy. Med utsikten som fikk forfatteren Aasmund Olavsson Vinje til å skrive: “Her ser eg vakre fjord og bygdir”.

 

Book ditt møterom i dag!

 

Frode viser oss rundt i det nye lokalet, og utenfor strømmer gjestene til restauranten som ligger vegg i vegg med det nye kurssenteret.

– Det er rart for en bonde å se at folk kommer strømmende til det gamle beitet, smiler Frode. Her ligger kanskje landets mest idylliske kurssenter på det som opprinnelig var et beite for melkekyr. Det var meningen at dette kun skulle bli en “lekeplass” for folk flest, og det startet med putball i 2006. Nå er det en stor bedrift med mange millioner i omsetning og en betydelig arbeidsplass for ungdom om sommeren.

Det nye lokalet er ideelt for både dagmøter, kveldsmøter og lunsj til lunsj-møter – og utsikten taler for seg selv.

Det nye bygget ligger vegg i vegg med den allerede eksisterende restauranten og langhuset på Øyna, og gjør anlegget bedre rustet for helårsdrift.

Nybygget er med på å skape aktivitet hele året, og vil bidra til at restauranten og arrangementslokalene de har bygd på utsiktsplatået ovenfor gården sin i Inderøy blir en helårsbedrift.

– Vi er nå bedre rustet til å ta imot mer folk og ser mot nye kundegrupper. I dag er det slik at tre måneder skal sikre driften for et helt år. Det er utrolig sårbart, påpeker Frode.

Unik møteplass
– Med dette grepet kan vi ha åpen restaurant større deler av året. I dag har den åpent fra slutten av juni og gjennom sommermånedene. Det gjør det utfordrende å tjene nok penger. Restauranten og kjøkkenet er også sentralt i det nye kurs- og møtetilbudet.

Vakkert kulturlandskap og særegne og lokale kultur- og smaksopplevelser gjør Inderøy og Den Gyldne Omvei verdt besøket alene. Dette har Øyna brukt til sin fordel når de nå ønsker flere kurs- og møtegjester. Frode mener at det at Øyna nå tilbyr kurs og møter gir dem noe unikt i et allerede eksisterende marked. I tillegg til omgivelsene kan Øyna tilby smaksopplevelser som gjør ditt kurs eller møte til noe ekstra.

Bildetekst
Det er plass til opptil 60 møtedeltagere i det nye lokalet på Øyna, som også kan brukes til bryllup, dåp og andre store anledninger.

– Maten vi serverer våre kurs- og møtegjester holder den samme, høye kvaliteten som vi er kjent for fra restauranten vår, forteller Frode og legger til at alle aktiviteter på Øyna også er lett tilgjengelig for kursdeltagere som trenger en avkobling fra møtevirksomheten.

Alt dette gir en unik kombinasjon mellom møte i harmoniske omgivelser, fantastisk utsikt, godt kjøkken og et utvalg aktiviteter som putball, minigolf, historiske vandringer, ølsmaking og akevittkurs. I pausen kan du for eksempel besøke gårdsbutikken på Husfrua, som også er et naturlig overnattingssted for de som skal ha lunsj til lunsj-møter. Jægtvolden fjordhotell er også et godt alternativ for de som trenger overnatting. Øyna tilbyr skyss til og fra hotellet, men er været godt er det en veldig flott gåtur ned til hotellet. En gåtur Frode anbefaler.

– Fint å få strekt på beina etter en lang dag med møter.

Et levende hus
Øyna har fokus på lokale leverandører. Målet er at man skal se nesten alle leverandører fra Øyna. Dette gjelder både mat, drikke og bygning.

img_3891
Alle gode ting er limtre. Solide og vakre materialer utgjør det nye konferanserommet på Øyna – i god kombinasjon med den unike utsikten.

Derfor har de brukt lokale entreprenører og materialer. Frode mener at huset har fått en sterk identitet og egen sjel på grunn av bruken av materialer og løsningene til leverandørene.

– Vi ønsker å promotere lokale leverandører, og håper leverandørene ser verdien av å profilere seg, sier Frode.

Han forteller at det er Norsk Limtre på Mosvik har levert alt av kledning, og at de ønsker å bruke nybygget på Øyna som visningshus for potensielle kunder. Bygget er et levende hus, med tre som puster.

– Vi tror det gir et bedre innemiljø og et bedre arbeidsmiljø for være gjester.

Flere flotte detaljer krydrer omgivelsene. Her er det en låvedør som er satt opp for å skille rommene.
Flere flotte detaljer krydrer omgivelsene. Her er det en låvedør som er satt opp for å skille møterommet fra resten av lokalene.

I tillegg til å bidra til bedre innemiljø, ser det veldig pent ut med limtre. Det er et bestandig materiale, selv i aggressive miljøer. Limtre er miljøvennlig, formstabilt, lett å bearbeide og et naturlig vakkert materiale. Frode er godt fornøyd med valget. I tillegg til et stort kursrom er det en egen lounge med peis. Her kan man slappe av sommer som vinter. Stilige “låveporter” er satt opp som skille mellom kursrommet og lounge og anretningskjøkken. Frode viser oss at disse enkelt kan skyves opp eller igjen.

Tidligere har parkering og adkomst vært en utfordring for Øyna. Når har de rustet opp vegen slik at den er bedre både for bussgrupper og funksjonshemmede. Spesielt på vinteren blir dette en fordel tror Frode. Det er også laget en ny og større parkering helt inntil nybygget.

Viktig omvei
Det er vanskelig å komme utenom Den Gylne Omvei når det er snakk om reisemål og gode opplevelser i Trøndelag. Vegstrekningen som går gjennom Inderøy. I all beskjedenhet også kjent som «Trøndelags Toscana». Den Gyldne Omvei er også en sammenslutning av bedrifter i kommunen som samarbeider for å gjøre Inderøy til et attraktivt reisemål.

– Samarbeidet med Den Gyldne Omvei har vært alfa og omega for oss, forteller Frode.

– Uten dem hadde vi nok aldri startet.

Aktørene i “omveien” spiller på lag og gjør hverandre gode. Sakte, men sikkert, har de bygd ikke bare en nasjonal merkevare på destinasjon, men også en internasjonal merkevare.

– At vi har Den Gyldne Omvei i ryggen er en stor fordel når vi skal inn i et nytt marked, sier Frode som er spent på akkurat den biten. For det blir spennende å se hvordan markedet tar i mot det nye tilbudet. Tidligere har de sett at det tar lang tid for å få folk til å oppdage nye tilbud.

– Vi har hatt putball i 10 år, men det er først i de senere årene vi har sett en sterk vekst, sier Frode som oppfordrer alle nysgjerrige til å ta en tur innom.

– Er du på Øyna, ta en tur gjennom nybygget for å se hvor flott det har blitt, oppfordrer Frode som vil trigge nysgjerrigheten til besøkende blant annet med å ha kunstutstillinger og åpne dører til det nye lokalet for alle som besøker Øyna.

– Her er alle velkommen!

img_3848

 Ta kontakt med Øyna for et uforpliktende tilbud i dag!