Blir du den læreren de aldri glemmer?

Vi kan ikke love deg elever som sitter musestille og lytter oppmerksomt til det du har å si. Elever som kommer tidsnok til timen. Som gjør leksene hver dag. Som svarer når du spør dem om noe.

Vi kan ikke love deg at det blir enkelt. At alt kommer til å gå lekende lett. At alt blir fint. Kanskje kommer du til å ligge våken om nettene fordi du ikke klarer å slutte og tenke på han ene i klassen som du bare ikke klarer å hjelpe. Kanskje kommer du til å bli fortvilet, forbannet og forarget over både elevene og foreldrene deres.

Da er det godt å ha gode kolleger. Kolleger som er faglig sterke, som er rause og som selv har opplevd både gode og tunge stunder som lærer. Som brenner for elevene på samme måte som du selv gjør det. Som gleder seg med deg når du forteller om alt det flotte du opplever i klasserommet – der vennene dine som ikke er lærere kanskje ikke helt klarer å forstå hva du snakker om.  

Og det vi kan love deg, er arbeidsdager som flyr av gårde. Dager du tilbringer med flotte barn og ungdommer som hver dag lærer deg noe om deg selv, om det å være lærer og om livet. Øyeblikk av pur glede, som når den sjenerte eleven trer ut av skyggene, eller når elevene knekker lesekoden. Når de hører på deg. Virkelig lytter. Og utfordrer deg til å begeistre dem med ny kunnskap.

Elever som forteller deg noe fra hverdagen sin. Små betroelser. Elever som gråter på skulderen din i det ene øyeblikket og som ler og tøyser med deg i det neste. Som vil snakke med deg om ting som har skjedd og ting som kommer til å skje. Fordi de stoler på deg. Fordi du er viktig for dem.

Kanskje blir du den læreren de aldri glemmer?

Velkommen til oss i Steinkjer.

Her finner du en oversikt over de ledige lærerstllingene i kommunen