Steinkjerhallen gir elevene ved Landslinje for friidrett perfekte utviklingsforhold hele året. Foto: Eirik Førde.

Her skal Norges neste friidrettsstjerner formes

Jubelen sto i taket da Steinkjer videregående skole fikk høre at de skal få Norges første landslinje i friidrett. Allerede til høsten kommer de første elevene til skolen.

Det ble klart da regjeringen la fram statsbudsjettet for 2017 i desember. Målrettet arbeid over flere år fra skolen, fylkesadministrasjonen, politikere og idrettsorganisasjonen har gitt resultater.

– Det ble vill jubel på skolen da vi fikk denne beskjeden før jul. Vi gleder oss til å ta imot ambisiøse friidrettsutøvere fra hele landet nå til høsten, sier Henrik Sandstad, fagansvarlig for friidrett ved Steinkjer videregående skole.

Fantastiske treningsfasiliteter
Skolen kan tilby fantastiske treningsfasiliteter hele året, med en av Nord-Europas flotteste friidrettshaller. Hallen har universell utforming, og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.

– Vi har totalt 30 elevplasser, hvorav to–tre plasser på hvert trinn er forbeholdt funksjonshemmede friidrettsutøvere. Dette er helt unikt i landssammenheng, forteller Sandstad. Han tar imot de første elevene allerede høsten 2017.

Steinkjer videregående skole, Steinkjerhallen og idrettsanleggene på Guldbergaunet ligger i nør tilknytning til hverandre og gir unike muligheter for elevene på Landslinje for friidrett.
Steinkjer videregående skole, Steinkjerhallen og idrettsanleggene på Guldbergaunet ligger i nær tilknytning til hverandre og gir unike muligheter for elevene på Landslinje for friidrett.

– Vi samarbeider allerede tett med Steinkjer friidrettsklubb, Nord-Trøndelag friidrettskrets og Olympiatoppen Midt-Norge for å få til et helhetlig sportslig opplegg på dag- og kveldstid, samt samlinger. Skolens trenere deltar også på treninger utenom skoletid, og er en del av trenernettverket til Olympiatoppen i Midt-Norge, sier Sandstad. Han er helt sikker på at Landslinja i friidrett vil styrke det allerede sterke friidrettstilbudet de har ved skolen i dag.

Godt friidrettsmiljø
Steinkjer videregående og Steinkjer friidrettsklubb har i flere år markert seg sterkt nasjonalt både på junior- og seniornivå i friidrett. En av de som virkelig har prestert på høyeste nivå de siste årene er 400-meterløper Emily Rose Norum. Hun ble våren 2016 ferdig etter fire års skolegang ved friidrettslinja på Steinkjer videregående skole. Hun anbefaler Steinkjer for utøvere som ønsker å utvikle seg og satse på friidrett.

– Du får tett oppfølging av erfarne trenere ved skolen, og du får knallgod matching fra gode treningskompiser, sier Emily.

Emily Rose Norum og hennes lagkamerater jubler under U20 EM i Eskilstuna i 2015.
Emily Rose Norum og hennes lagkamerater jubler under U20 EM i Eskilstuna i 2015.

Emily er nå student ved Nord Universitet som legger til rette for toppidrettsutøvere på alle studier. Henrik Sandstad påpeker at det er en kjempefordel for skolens sportslige tilbud at eldre utøvere kan fortsette sin satsing i regionen og bidra inn i skolens treningsmiljø.

– Med egen landslinje vil treningsmiljøet bli enda sterkere, og vi tror vi skal kunne utvikle mange utøvere på høyeste nivå de neste årene, sier han.

Søkersamling
Startskuddet for Landslinjetilbudet går allerede høsten 2017. Nå kan du bli en av de ti første elevene som starter på landslinjetilbudet til høsten.

Derfor inviterer skolen alle friidrettsinteresserte elever til søkersamling tirsdag 31. januar – onsdag 1. februar. Her kan aktuelle søkere bli bedre kjent med skolens nye tilbud. For mer informasjon om søkersamlingen kan du finne på Facebook-eventen: Søkersamling – Landslinje i friidrett.

Elever som ønsker å vite mer om landslinja i friidrett kan besøke skolens nettside, Facebook-siden til landslinje i friidrett eller ta direkte kontakt med fagansvarlig Henrik Sandstad ([email protected] eller mobil: 907 53 691)

Søknadsfrist for skoleåret 2017 / 2018 er 1. mars og du søker i vigo.no.

Se video om tilbudet ved Landslinje i friidrett: