Ikke miss nerven i Steinkjerfestivalen

Har du saumfart spilleplanen; ringet rundt bandene du skal høre? Så bra, men glem ikke å nyte selve nerven i Steinkjerfestivalen.

Tenker du på Steinkjerfestivalen som en rekke med konserter? Det er ikke noe galt i det. Men har du tenkt over hva som egentlig er Steinkjerfestivalen?

Selve festivalfølelsen. Pulsen. Nerven. Den kriblende følelsen du kjenner når du tar de siste forventningsfulle stegene mot inngangen til festivalområdet. Lyden fra området. Latteren, musikken.

Nakkehårene våkner til liv, for hele deg vet hva som venter innenfor porten til det avgrensede området, som ei lita uke i året er et eget univers, uten kjas, mas og hverdagsstress. Det er deg – og festivalen. En perfekt match.

– Jeg elsker festivalfeelingen. Jeg elsker å «snere» omkring på festivalområdet.

Det er en av favoritt-uttalelsene våre fra en dreven festivalgjenger. Snering; det er essensen av festivalen. Vandre rundt på området, møte naboer, hilse på kolleger, få en klem av utflyttede venninner. Du hører lyden av sneringen overalt. «Åh, herreguuuuuud, er det deeeeeeg».

Folk.

Festivalen er møtet mellom feststemte folk. Glade folk. Dette fantastiske steinkjerpublikummet, som alle artistene på ekte skryter av, ifølge festivalsjef Svein Bjørge. Folkene som har forstått at musikk er vesentlig, men at stemningen er det som virkelig skaper en festival.

Om det er stille fra scenene mellom artistskiftene, er det aldri stille på festivalområdet. Den egentlige lyden av festivalen er den godlynte summingen fra tusenvis av mennesker. Du hører den over alt. I NTE-teltet, fra vennegjengene på hver sine bord med iskalde forfriskninger mellom hendene. Eller i Rismelen, hvor publikum inntar hver sine flekker i gresset, og til sammen danner sin egen menneskelige plen. Rundt matutsalgene, hvor de ivrigste står med en matbit i hver hånd og mmmmm-er høyt.

For ikke å snakke om de som tar den helt ut, de som dyrker arven etter de første festivalene på 60-tallet, og inntar kanskje landets fineste festivalcamp. Her snakker vi 24/7-summing.

Når du planlegger festivalhelga. Diskuterer de prioriterte konsertene med dine festivalvenner, setter opp festivalløypa. Glem ikke å stoppe opp innimellom. Bokstavelig talt. Se deg rundt. Nyt synet, og lytt! Den ekte festivalen er rundt deg – hele tiden.

Uansett hvor langt unna en scene du står.

Kjøp billett til festivalfølelsen nå: https://steinkjerfestivalen.no/billetter/