Nytt tak før sommeren?

Nå nærmer det seg siste sjanse om du ha nytt tak på plass før sommeren.

Bestiller du en taksjekk i dag, kan du få på plass nytt tak i stein, decra eller shingel før sommerferien.

Gratis befaring av taket

Taket på huset ditt utsettes tidvis for ekstreme påkjenninger, og må normalt skiftes cirka hvert 30. år. Er huset ditt bygd før 1990, kan du bestille gratis taksjekk hos Byggmakker. Da kommer vi på befaring til avtalt tid, og kan også være behjelpelige med å legge det nye taket – hvis det viser seg at du bør bytte.

Bestill gratis taksjekk her!

 

Hva slags tak skal du velge?

Etter hvert har det kommet mange typer tak å velge i, og ofte kan flere typer framstå som gode alternativer. Det er heller ikke gitt at taktypen du har hatt på huset ditt fram til nå, er den du skal ha i framtiden. Når du skal legge nytt tak, er det i hovedsak tre typer takmateriale du har å velge mellom; decra, stein eller shingel.

Nytt tak av Decra fra Icopal?

Icopal sin Decra er både vakkert som naturstein og sterkt som stål.

Decraplatene består av stål som er galvanisert og beskyttet med aluzink, epoksygrunning, knust stein og flere lag akryl. Vekten per kvadratmeter er kun 6,7 kilo, cirka 1/6 av vanlig takstein, noe som gjør decra lett å håndtere – både med tanke på transport og den faktiske leggingen på taket.

Decra leveres i fire fargevarianter – sort, antikk grå, antikk rød og teglrød – alle med solide røtter i norske hustradisjoner. Fargen kan du velge både ut i fra ønsket om kontrast, eksempelvis sort tak på hvitt hus, eller at den skal ligge tett opp mot fargen på huset ditt.

Decra fra Icopal leveres i typene Classic, Elegance, Elegance matt og Stratos.

Et decra-tak holder fort i 50 år, og har garanti på hele 30 år.

Les mer om Decra takplater på decra.no.

Nytt tak med Zanda takstein fra Monier?

Støpt betongstein er gjennomfarget og billig, i mange tilfeller faktisk det billigste tekkematerialet du kan legge, selv om du regner inn tilleggsmaterialet som trengs. Steinene er forholdsvis enkle å legge, men det må lektes opp med sløyfer fra takfot til møne, og med bærelekter på tvers. Ru stein er god og sikker å gå på, og den tåler generelt mye.

Betongtakstein leveres i mange varianter, og all stein er gjennomfarget. God betongstein kan legges om igjen flere ganger. Vær imidlertid oppmerksom på:

  • Tekkingen er tung, ca. 45–50 kilo pr. m2. Har det vært lettere tekking på taket ditt fram til nå, må bæreevnen beregnes på nytt, slik at du er sikker på at lektene tåler belastningen.
  • Takhellingen må være minst 15 grader.

Les mer om betongtakstein på monier.no.

Nytt tak av shingel fra Isola?

Shingel er et mykt takdekke som kan legges på mange typer underlag, for eksempel tretak eller gammelt shingeltak.

Selve shingelen fra Isola består av glassfilt som er impregnert og belagt med spesialasfalt og skifer. Undersiden av shingelplatene er belagt med et klebrig belegg, som bidrar til at de er lette å feste. Shingel legges enklest i mildvær. Er det for kaldt blir platene stive og lite håndterlige, mens for sterk varme gjør platene sårbare for skader.

Shingelen kommer i flere nyanser innen svart, grått og rødt, og leveres også med ulike utforminger.

Les mer om Isola Takshingel på isola.no.

Kom sommeren i forkjøpet

Byggmakker.no finner du informasjon om alle disse typene takmateriale, og du kan også lese mer om det tekniske rundt leggingen av de ulike typene.

Lurer du på om du trenger nytt tak, bestill din gratis taksjekk hos Byggmakker allerede i dag, så er du i gang!