Pajero er snart historie

Etter 36 år er det slutt for offroad-legenden.

Mitsubishi Pajero ble vist frem som konsept allerede i 1973, men det tok nesten et ti år før den første bilen rullet på veiene. Pajero ble raskt en legende blant offroadbilene, og seks måneder etter lanseringen ble Pajeros potensiale virkelig testet, med deltagelse under Rally Dakar, verdens tøffeste billøp. Her ble Pajero raskt kronet til ørkenens konge, og siden har Mitsubishi Pajero gått av med seieren hele 12 ganger. En rekord ingen andre bilmodeller har klart å matche.

Pajero er en ekte offroader, bygget på ramme og med svært gode terrengegenskaper. Siden starten har det blitt produsert over 100.000 Pajero i året, det aller beste året i 1992 med 175.000 produserte biler. I Norge var Mitsubishi Pajero på topp i 1986, med 2390 solgte biler.

Den aller siste Mitsubishi Pajero for Europa ble produsert i mars i år, og satte dermed slutten for modellen. Årsaken til avviklingen er at de stadig strengere utslippskravene. Det koster rett og slett for mye å få motoriseringen til å tilfredstille de nye Euro 6C- kravene, og selskapet har valgt å prioritere elektrifisering av fremtidige modeller, noe som kanskje falt enkelte Pajero-patrioter tungt for brystet.