Rekker vi både middag og fotballkamp?

 Det handler om å få bukt med tidsklemma og komme seg inn i flytsonen, sier Eiendomsmegler Anders Borgsø i Boli på Steinkjer.

Det han sikter til er stressfølelsen foreldre kjenner komme sigende når jobb og skole er ferdig for dagen, og middag, lekser og fritidsaktiviteter står for tur.

Særlig er dette noe foreldre kjenner på nå i juni, med avslutninger både på skole og i barnehage, idrettslag og egen jobb.

Borgsø mener det er mange kjente grep som blir forsøkt for å komme unna den utrivelige følelsen det er å ha for lite tid, og heller finne flytsonen, hvor det er utrolig mye bedre å være.

Generelt bedre planlegging, klargjøring av klær og niste dagen før, få barna med i husarbeidet, enklere middager, bedre samarbeid med andre foreldre – særlig samkjøring til og fra trening – og til sist at ungene får være med på færre fritidsaktiviteter. Alt dette er gjengangere når foreldre prøver å finne veien ut av tidsklemma.

– Noe flere og flere også ser på som en løsning, men som handler om et større valg, er å bo tett på skole og området hvor alle idrettsaktivitetene finner sted hver ettermiddag og kveld. For Steinkjers del vil det si Guldbergaunet, fortsetter Borgsø.

Særlig gjelder dette skilte foreldre som ser barna sine hver andre uke, og som da har fokus på å være sammen med barna heller enn å bruke tida på logistikkutfordringer.

Mange har sett at dette er en løsning allerede; boligfeltet Reina og gamle Skjeftelia er fylt opp med familier som har sett verdien av å bo nære skoler og idrettsanlegg.

Borgsø peker på at logistikken blir en helt annen når man har idrettshallen og fotballbanene 3 minutter unna ytterdøra.

– For det første er det mye enklere for ungene å komme seg på trening selv. For det andre kan foreldre som ønsker å kjøre ungene på trening være hjemme igjen på et blunk, og kan bruke tida mens poden er på trening til å få unna viktige gjøremål eller ta seg en tiltrengt pause med aviser eller nyheter. Er det flere unger som skal på trening, blir det tilsvarende enda mer tid å spare på å bo der det skjer, særlig hvis man er alene som forelder, sier han.

Men det er ikke bare familier med en eller to forsørgere som synes det er attraktivt å bo nært idrettsanlegg og skole.

– Vi ser også at beliggenheten er populær for besteforeldre som ønsker å følge opp barnebarna sine bedre, og ta en mer aktiv rolle på den fronten.

– Å ha besteforeldre som følger opp ungene i tida mellom skole og trening vil være til stor glede både for barn, foreldre og ikke minst besteforeldrene selv. Det er også lettere for besteforeldrene å komme seg til hallen og de ulike banene herfra, og det å kunne stikke hjem til bestemor under ei turnering for å få seg en kjøttkakemiddag vil aldri bli feil, avslutter Borgsø.

Det siste tilskuddet av boliger med en slik beliggenhet er prosjektet som heter Guldbergaunet III, på den gamle Vegvesen-tomta. Her er leiligheter i en rekke størrelser under oppføring, som del tre av et større leilighetskompleks.

Leilighetene holder høy standard og er fulle av moderne løsninger. Vannbåren varme, egen parkeringsplass, sportsbod i garasjen, heis opp til leiligheten er selvsagt også på plass. For den daglige handelen er det 100 meter til Rema 1000, og ellers er det bare 8-10 minutter å gå til Kongens gate midt i sentrum.

Alle leilighetene har terrasse, den minste på 22m2, den største på hele 84,5m2, og både sol- og lysforhold er godt ivaretatt i alle leilighetene. Men det viktigste av alt er likevel nærheten til Steinkjer videregående skole, Steinkjerhallen, friidrettsbanen, fotballbanene og friområdene på Guldbergaunet.

– Beliggenheten kan gi familier med aktive unger et bedre liv, det tør jeg påstå, sier Anders, mens han speider utover det som om kort tid vil være et ferdig leilighetsanlegg.

Her kan du lese mer om Guldbergaunet III. 

Er du nysgjerrig på Guldbergaunet III? Velkommen til visning 29. juni kl fra 14. Nærbutikken Rema 1000 spanderer grillmat og meglere fra Boli Eiendomsmegling er til stede for å gi førstehånds informasjon om prosjektet.