Roadtrip i høstferien?

Vi utfordret Nord-Autos Andrees van der Linden til å gi sine beste tips for en dag i Steinkjer.

Bjerkem Kulturgård

I Henning ligger gården Bjerkem. I stabburet fra 1851 har Berit Bjerkem sitt bunadsverksted og her kan du lære om draktskikken i nordre del av Trøndelag fra ca 1750 og fram til rundt 1840. På Bjerkem kan du også få oppleve en helaften på gourmetrestauranten Experience. Kokk Kim Sjøbakk tilbyr en 14-retters tastingmeny med lokale, økologiske råvarer.

www.bjerkem.comwww.taste-experience.no

1. Berit Bjerkem tar godt i mot deg på Kulturgården Bjerkem.

2. På gourmetrestauranten Experience kan du få servert 14 retter lagd av Kim Støbakk, som har erfaring fra Michelin-restauranter i London.

Norges geografiske midtpunkt

Er du riktig sprek, kan du ta turen til Ogndal og Norgesmidtpunkt. Parker bilen på parkeringsplassen ved Lustadvatnet, 40 km fra Steinkjer sentrum. Dette er innfallsporten til Norges geografiske midtpunkt og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien inn til midtpunktet er merket og svillelagt. Distansen tur /retur er på 20 km og tar ca 5 timer.

www.norgesmidtpunkt.no

1. Underveis på turen kan dere beskue de vakre Skjækerfjella som ligger inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

2. Norges geografiske midtpunkt er en fin dagstur i lett terreng.

Midjo Golfbane

Litt utenfor byen finner du Midjo Golfbane. Banen ligger idyllisk til ved elven Ogna like ved Gulbergaunet i Steinkjer. Midjo golfbane framstår som en spennende 9 hulls bane, med gode forhold på fairway, rough og greener og har et flott område for trening ved golfhuset.

www.steinkjer-golfklubb.no

1. Gjør som Nord-Auto kunde Signar Myrvang og ta et slag golf på Midjo Golfbane.

2. Test dine ferdigheter på banene kanskje blir det «hole-in-one».

Steinkjerhallen

I tillegg til å være et idrettsanlegg kan det i Steinkjer- hallen tilrettelegges for morsomme gruppeaktiviteter som passer i alle sammenhenger. Hva med å spille bumperball fotball eller utfordre deg selv til nye høyder i klatreveggen? Morsomme aktiviteter som kan tilpasses ditt nivå.

www.steinkjerhallen.no

1. I Steinkjerhallen er det tilrettelagt for flere typer idrett, og det er muligheter for å bestille gruppeaktiviteter.

2. Utfordre høydeskrekken i den nyoppussede klatreveggen.

Lykkeland og Laserland

Rett over veien fra Nord-Autos lokaler kan ungene boltre seg på ca. 800 m2 fylt med lekeapparater som passer barn i alle aldre. Her finner du trampoliner, ballrom, et 200kvm. Stor lekeapparat som gir fysiske utfordringer og underholdning i timevis. De største barna kan bli med på «lasertag» og det er en egen avdeling tilrettelagt de aller minste.

www.lekeland-steinkjer.no

1. Trude Brantzæg tar deg godt i mot på Lykkeland.

2. 800 kvm. med utfordrende og morsomme aktiviteter for barna

Grottevandring i Mokk

På Mokk gård kan du bli med på en spennende grottevandring inne i vakre kalksteinsgrotter med dryppstein, jettegryter og fantastiske farger og former. Innerst i grotten finnes en stor fjellhall hvor en 17 meter høy foss buldrer ned i den underjordiske innsjøen. En unik opplevelse!

www.mokk.no

1. La deg fascinere av underjordiske grotter og fossefall i Mokk.

2. Utfordre motorikken i grottene ved Mokk Gård.