Tidoblet inntektene med trønderrock

NFT kulturinnslag NHO Trøndelag

Kystkultur a la NFT!!! Når selveste styret i NHO Trøndelag besøker MS Namsos og besetningen der; ja da må sjølsagt gitaren fram. Det som lun avslutning på et bra besøk i Rørvik. Vår syngende matros Arve Moen tok sporty (den ustemte) og utfordringen. Ingen skal kunne påstå at NFT ikke leverer varene; ei heller på kulturfronten! 😉

Posted by Norsk Fisketransport As on Thursday, March 31, 2016

Skippere, maskinister og matroser spiller og synger seg gjennom arbeidsdagen. Derfor er de kanskje friskere enn de fleste.

Siden administrerende direktør Harry Bøe i 2004 tok permisjon fra jobben og kjøpte en brukt brønnbåt sammen med Børge Lorentzsen, har pilene pekt kun én vei for Norsk Fisketransport AS. Oppover!

Aldri en kjedelig dag!

I dag er selskapet en av verdens ledende operatører av brønnbåter, og frakter oppdrettsfisk langs Norskekysten fra Nordmøre til Finnmark. To av selskapets ti fartøyer er dessuten i Stillehavet, hvor de utfører tjenester for Canadas voksende havbruksindustri.

Siden starten har Norsk Fisketransport AS vokst fra to til godt over 150 ansatte. Inntektene er økt med om lag 10-gangen, fra 40 til godt over 400 millioner kroner i fjor.

– En av grunnene til at vi lykkes, er at vi ikke har kjedelige dager på jobb. Dette er slett ikke noen åtte til fire-jobb. For mange av mannskapene om bord, er fisketransport blitt både arbeid og hobby, sier direktøren.

Friskere enn de fleste

Det er vanskelig å krangle med brønnbåtsjefen om at de ansatte trives om bord. Bøe har nemlig håndfaste bevis:

  • På landsbasis ligger sykefraværet i snitt på drøyt 6 prosent – 6,3 prosent i 2. kvartal 2017, for å være helt nøyaktig.
  • Sykefraværet i Norsk Fisketransport AS ligger milevis under dette, gjerne under en tredjedel av landsgjennomsnittet.

– Det er jeg skikkelig kry av! poengterer Bøe.

Den kvartalsvise bestenoteringen for selskapet så langt, er 1. kvartal i 2016. Da endte sykefraværet på 0,5 prosent. Bøe har sin egen teori om hvorfor det er sånn.

– Vi har det artig på jobb, og da holder en seg frisk!

Friskere med sang og gitar!

Men hva gjør det artig på jobb, da?

Direktøren avslører at det slett ikke er noen tilfeldighet at alle brønnbåtene får en gitar i gave på fartøyets dåpsfest.

– Vi har gitar, sang og kultur om bord i båtene. Skippere, maskinister og mannskap kan spille og synge i arbeidstiden. Tenk å ha det så artig og trivelig på jobb!

Og med hovedkontoret i Namdalen, trønderrockens hjemsted, kommer gjerne repertoarvalget av seg selv. Mange av brønnbåtselskapets kunder og samarbeidspartnere har etter hvert blitt servert betydelige doser med både Grannes og D.D.E.

Da selskapet laget dåpsfest for nybygget MS «Steigen» sammen med samarbeidspartnerne Cermaq og Havyard, inviterte de like godt hele Steigens befolkning til gratis familiekonsert med hele Norges D.D.E..

Nesten alle av kommunens 2 549 innbyggere kom…

Endelig fredag…

Brønnbåtsjefen selv mener at lokal musikk gir både stolthet og identitet. Det passer godt for et selskap som «tar vare på kystens verdier» og hver dag jobber for at det skal være lys i «husan» i så mange norske kystsamfunn som mulig.

Selv kjenner Harry Bøe seg aller best igjen når trønderrocker Ronny Grannes synger åpningsstrofene på «Ingen vei tilbake»:

Endelig fredag, det e helg igjen,

Itjnå meir møta, kontoret e stengt

– Det er yndlingssangen min. Da kan man sitte igjen og jobbe, mens andre drar på helgetur, sier Bøe.