Trelasteventyret Gipling

Det som starta med Peter Lornts Gipling og ei lita sag, er i dag en byggevarekjede bestående av 19 butikker, med hovedsete på Steinkjer.

Uredd og målbevisst, med en ukuelig evne til å stole på folk og delegere ansvar; dette er egenskaper mosvikingen Peter Lornts Gipling så definitivt var i besittelse av. Og som gjorde ham til en av de mest suksessrike gründerne Innherred har fostra.

Det starta med trelasthandel under navnet AS P.L. Gipling i et lite skur på Sørsikaia i Steinkjer i 1930. Så gikk det slag i slag med nye tjenester og konsepter innen alt fra sagbruk og høvleri til detaljhandel for bygg og trelast. Resten av historien er like imponerende som den er til å ta lærdom av.

Filmen om Gipling er mye mer enn filmen om trelasthandel og ekspansjon. Det er filmen om en mann og ei sag, og ei tid som vi aldri får tilbake. Tida da det uprofesjonelle fikk strømlinjeform, med mennesker i fokus, og dugnadsåndens lojalitet og stå på-vilje i bunn.  Tida da byggmakker`n ble noe alle fikk et forhold til.

Tida da raushet og kompetanse ble standarden for en hel trelastkjede. Et trelasteventyr.